Клінічний випадок налагодження венозного доступу у дитини з ВВР ССС – пентадою Кантрелл (Perioperaciina Medicina, 2019)
У представленій статті описується клінічний випадок труднощів постановки венозного катетера у дитини з вродженою вадою розвитку серцево-судинної системи (з аномальним розташуванням судин) та описано катетеризацію правої стегнової вени за допомогою ультразвукової візуалізації. Розглянуті можливі альтернативні шляхи вирішення даної проблеми.
Keywords: центральний венозний доступ; діти; УЗД; ВВР ССС; пентада Кантрелла