Зондова ендосонографія у диференційній діагностиці нейроендокринних неоплазій шлунково-кишкового тракту (Perioperaciina Medicina, 2025)
Резюме. Диференційна діагностика нейроендокринних пухлин органів шлунково-кишкового тракту з використанням ендоскопічних ультразвукових зондів вивчена недостатньо.Мета. Вивчити ефективність зондової ендоскопічної ультразвукової діагностики нейроендокринних пухлин органів шлунково-кишкового тракту.Матеріали та методи. Проаналізовано 59 випадків зондової ендоскопічної ультразвукової диференційної діагностики нейроендокринних пухлин травного тракту.Результати. Виявлено специфічні ендоскопічні ультразвукові ознаки нейрендокринних пухлин.Висновки. Ендоскопічна ультразвукова діагностика дозволяє диференціювати нейроендокринні пухлини шлункового тракту.
Keywords: нейроендокринні пухлини; зондова ендоскопічна ультразвукова діагностика; поверхневі неоплазії; лікування; колоноскопія