(untitled) (Perioperaciina Medicina, 2025)
У статті проаналізовано особливості лікування раку нижньоампулярного відділу прямої кишки, що є однією з найпоширеніших онкологічних патологій травного тракту. Представлено дані щодо захворюваності та смертності як у світі, так і в Україні, що підкреслює актуальність проблеми. Основною метою дослідження було оцінити ефективність сучасних хірургічних методів, ТЕМ-резекції, низькі передні резекції, інтерсфінктерні резекції та використання поперекових двоскладчастих резервуарів за методикою клініки.