(untitled) (Perioperaciina Medicina, 2023)
Аритмії є відносно частою причиною болю в грудній клітці у дітей та підлітків, що слід враховувати при диференціальній діагностиці болю. У статті вказуються сучасні уявлення про різну етіологію аритмій у дітей та підлітків. Також представлено робочу класифікацію аритмій, засновану на їх патофізіологічних механізмах, коротку діагностику аритмій, що включає клінічні критерії, різні інструментальні та ультразвукові методи дослідження; описано групу життєво загрозливих аритмій, які вважаються однією з основних причин раптової серцевої смерті. Характеристики кожного виду небезпечної для життя аритмії перераховані наприкінці статті. Лікування включає медикаментозні та хірургічні методи.